Regiezitting Wilders zorgt voor reeks misverstanden
21 januari 2010
Over de onvermijdelijke veroordeling van Wilders, het Liquidatieproces en de middelmaat van de media
5 februari 2010
Show all

 

Op de website van rechtspraak.nl is de volgende mededeling te vinden:

“Groningen, 22 januari 2009 – Het hof Leeuwarden heeft twee verdachten veroordeeld tot respectievelijk twaalf en negen jaren gevangenisstraf, omdat zij een viertal mannen opzettelijk en met voorbedachten rade hebben besmet met het hiv-virus en bij een vijfde man een poging daartoe hebben gedaan. De verdachten organiseerden in de periode van 1 juli 2005 t/m 31 december 2006 te Groningen seksfeesten voor homoseksuele mannen. Tijdens verschillende van deze feesten werden de slachtoffers ingespoten dan wel geïnjecteerd met het hiv-besmette bloed van één van de verdachten. De verdachten hebben zich bovendien schuldig gemaakt aan overtredingen van de Opiumwet en één van de verdachten is tevens veroordeeld ter zake van een zedendelict en verduistering van goederen in dienstbetrekking. Een derde verdachte is alleen veroordeeld ter zake van overtredingen van de Opiumwet”.

Een opmerkijke uitspraak? Of toch niet?