Over mij

Mijn naam is Wicher Wedzinga. Een geboren en getogen Groninger. Gestudeerd en gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit te Groningen. Daarna een uitstapje naar de Universiteit van Amsterdam om vervolgens als raadsheer (rechter) te werken bij het Hof Leeuwarden. Tegenwoordig fungeer ik als wetenschappelijk adviseur en als deeltijd hoogleraar comparative criminal law aan de Universiteit van Michigan.

Als wetenschapper nam ik een vooraanstaande positie in het land in en als rechter werd en word ik als “kundig” beschouwd. Maar het leven is grillig en dat is niet als afleidingsmanoeuvre bedoeld. Na mijn scheiding maakte ik een moeilijke tijd door. Maar daarna laaide mijn passie voor het recht in het algemeen en het strafrecht in het bijzonder weer op. Een teken aan de wand was ook dat mijn liefde voor taal, literatuur, mathematica, filosofie en sport weer opbloeide.

Ik adviseer advocaten en anderen (o.a. verdachten) met name in strafzaken en civiele zaken (o.a. vermogensrechtelijke). Daarbij komt mijn ervaring als wetenschapper en als rechter goed van pas. Mijn kijk is toch vaak anders dan die van een advocaat.

Graag zet ik mijn ervaring en deskundigheid in om een ieder die daarop prijs stelt van goede adviezen en rechtsbijstand te voorzien. En dat ook nog eens tegen een gunstig tarief.

IMG_0222

Prof. dr. mr. W. Wedzinga