De oorlog in de Donbass

De lokfiets
21 juli 2014
Witwassen van vormverzuimen
19 augustus 2014
Show all

Nadat “democraten” als Van Baalen en Verhofstadt in Kiev de lont in het kruitvat staken, ontplofte de bom. De Maidan-revolutie was een feit en een toch al verdeeld land raakte in een burgeroorlog verzeild. De gekozen schurk Janoekovitsj vluchtte en maakte plaats voor een illegale regering, gesteund door fascisten.

De ontwikkelingen volgen zich in snel tempo op. Rusland annexeerde De Krim, Donbass boycotte in meerderheid de verkiezingen en het overgrote deel van de bevolking in Oost-Oekraïne wilde niets meer met “Kiev” te maken hebben. Wat niet per definitie wil zeggen dat aansluiting met Rusland werd gezocht. De meningen daarover zijn onder de “separatisten” verdeeld.

Een vliegtuig werd neergeschoten en vormde de catharsis tot een nieuwe reeks calamiteiten. Ik ken de streek en heb daar vrienden en bekenden wonen. In mijn vele mailwisselingen met hen verbaasde ik mij over de slachtingen onder de burgerbevolking daar. In onze westerse media werd daar namelijk weinig over geschreven. Ondanks het vele goede werk van o.a. Nederlandse correspondenten als Pieter Waterdrinker, Olaf Koens en Jeroen Akkermans, is de informatievoorziening van beide zijden per definitie gebrekkig en eenzijdig.

Gisteren kreeg ik deze video toegestuurd. Het onderwerp past eigenlijk niet op deze site, maar ik meende deze schokkende en onthullende beelden te moeten plaatsen. Ook deze beelden zijn eenzijdig en vermoedelijk dienen zij propaganda doeleinden. Maar het is goed ook deze barre werkelijkheid tot ons door te laten dringen.

Een waarschuwing vooraf: De video bevat gruwelijke beelden. Het OM is een grootschalig strafrechtelijk onderzoek begonnen naar de daders achter de (vermeende) aanslag op het vliegtuig. Een lachertje. Het bloed kleeft mede aan de handen van mensen als Van Baalen en Verhofstadt. Zij zullen ongetwijfeld niet ter verantwoording worden geroepen. Zo gaat dat in een democratische rechtsstaat.