Strafproces Joran van der Sloot: Aankondiging

Beslissing spreekrecht in zaak Robert M. juridisch ondeugdelijk en riskant
15 december 2011
Het klunzige pleidooi van de advocaat van Joran van der Sloot
13 januari 2012
Show all

 

Vrijdag 6 januari 2011 begint het geruchtmakende strafproces tegen Joran van der Sloot. Van der Sloot wordt beschuldigd van een brute moord op het Stephany Flores. Het proces wordt gevolgd en van deskundig commentaar voorzien door een Peruviaanse advocaat, Sandro O. Monteblanco. Monteblanco is een kenner van het Peruaanse strafrecht en strafprocesrecht en is als CEO en Senior Partner verbonden aan Law Offices of Montblanc & Associates, LLC in Lima (Peru). Monteblanco treedt bij tijd en wijle op in Amerikaanse nieuwsprogramma’s (ABC) om juridische informatie te verschaffen over het proces. Hij zal ook via deze website de ontwikkelingen in kaart brengen.

Volgens Monteblanco heeft Joran van der Sloot enkele troefkaarten achter de hand en kan nu al worden gezegd dat de opstelling van het Peruaanse Openbaar Ministerie opmerkelijk is. Bepaald niet ondenkbaar is dat tijdens dit proces ook informatie over de verdwijning van Natalee Holloway aan het licht komt. Bij het deskundig commentaar van Monteblanco zullen kanttekeningen worden gezet door strafrechtanalist dr. mr. W. Wedzinga. Een en ander is tevens te volgen via mijn twitteraccount.

Wicher Wedzinga